Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

East Kent Golding

- typický anglický chmel

- r. 1838, Velká Británie, Kent
- vyšlechtěný z Canterbury Whitebine
- typický anglický chmel, má dobrý výtěžek v Anglii, ale po svém uvedení v roce 1994 v Oregonu prokázal ještě lepší
- není jasné, zda East Kent Golding a Cantebury Golding jsou dvě odlišné odrůdy
- úžasný aroma profil s levandulí, kořením, medem a tóny tymiánu
- chuťově je zemitý a mírně hořký se sladkým, hedvábným, medovitým charakterem
- vhodný pro pozdní chmelení u stylů Ale a Pale Ale
- alternativy: Whitbread Golding, Progress, Fuggle, First Gold

Aroma

Aroma

- lehce citrusové, kořenité, medové až zemité

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Pale Ale, Extra Special English Ale, English Dark Ale, English Light Ale, Belgian Ale, Christmas Ale - aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 5-6 %
Beta kyseliny 2-3 %
Co-humulon 29 %
Celkové silice 0,85 ml/100 g
Myrcen 42 %
Caryophylen 9 %
Farnesen 0-1 %
Humulen 27 %