Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
East Kent Golding
- typický anglický chmel
- r. 1838, Velká Británie, Kent
- vyšlechtěný z Canterbury Whitebine
- typický anglický chmel, má dobrý výtěžek v Anglii, ale po svém uvedení v roce 1994 v Oregonu prokázal ještě lepší
- není jasné, zda East Kent Golding a Cantebury Golding jsou dvě odlišné odrůdy
- úžasný aroma profil s levandulí, kořením, medem a tóny tymiánu
- chuťově je zemitý a mírně hořký se sladkým, hedvábným, medovitým charakterem
- vhodný pro pozdní chmelení u stylů Ale a Pale Ale
- alternativy: Whitbread Golding, Progress, Fuggle, First Gold
Aroma
- lehce citrusové, kořenité, medové až zemité
Intenzita Aroma 6/10
Pivovarské využití
- Pale Ale, Extra Special English Ale, English Dark Ale, English Light Ale, Belgian Ale, Christmas Ale - aroma
Dodatečné informace
| Země původu | Velká Británie |
|---|---|
| Alfa kyseliny | 5-6 % |
| Beta kyseliny | 2-3 % |
| Co-humulon | 29 % |
| Celkové silice | 0,85 ml/100 g |
| Myrcen | 42 % |
| Caryophylen | 9 % |
| Farnesen | 0-1 % |
| Humulen | 27 % |