Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Archer®
Archer® má příjemnou chmelovou vůni s tóny limetky a broskve. Řadí se k nové generaci velmi oblíbených odrůd kategorie tzv."flavour hops".
Archer® pochází z vývojového programu Charles Faram Development (CFD). Přináší do anglického chmelařství nový trend výrazného ovocného aroma. Odrůda Archer® je trpasličího vzrůstu, rezistentní verticilióznímu vadnutí, velmi tolerantní k padlí chmelovému.

Aroma
Limetka, meruňka, broskev, květinové.
Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití
Pivu dodává velmi výraznou, dominantní, avšak nevtíravou příjemnou hořkost. Výborná na chmelovar ale i na studené chmelení. Výborná do vrchně kvašených piv typu Ale, English IPA, porter a stout.

Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 4-6 % |
Beta kyseliny | 2-3 % |
Co-humulon | 32-38 % |
Celkové silice | 0,6-0,8 ml/100 g |
Myrcen | 20-25 % |
Farnesen | 0,4 % |
Humulen | 26-30 % |