Challenger

Challenger

Vynikající odrůda pro svou univerzálnost, výborné aroma a hořkost. Má výborné pivovaské vlastnosti.

Tato odrůda byla uvedena na trh v roce 1972 univerzitou Wye College jako potomek dvou kříženců. Jeho "babičkou" je odrůda Norhern Brewer a "tetou" je odrůda Northdown. Jde o velice plastickou odrůdu s širokým uplatněním v pivovarnictví.

 

 

 

 

Aroma

ovocné, kořenité, cedrové, zelený čaj

Pivovarské využití

Při použití pro chmelovar jako hlavní chmelení poskytuje osvěžující, plnou a nevtíravou hořkost, která je vynikajícím základem pro pozdní chmelení nebo dry-hopping. Při použití na pozdní chmelení a dry-hopping dodává velmi svěží ovocný charakter, který je populání u mnoha druhů piv.

Intenzita Aroma

7

Dodatečné informace
Země původu Anglie
Alfa kyseliny 6,5 - 8,5 %
Beta kyseliny 4,0 - 4,5 %
Poměr alfa/beta 1,8
Co-humulon 20 - 25 %
Celkové silice 1 - 1,7 ml/100g
Myrcen 30 - 42 % w/w
Caryophylen 9,5 % w/w
Farnesen < 1,0 % w/w
Humulen 25 % w/w
Geraniol 0 %

Zpět Přejít do eshopu