Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Minstrel®

Odrůda Minstrel® vyniká vysokým obsahem farnesenu, čímž pivu dodává skvělou plnou chuť a hlouboké jemné aroma. Vyniká kořenitým aroma drobného bobulového ovoce, bylin a pomeračů.

 Minstrel® pochází z vývojového programu Charles Faram Development (CFD).  Přináší do anglického chmelařství nový trend výrazného ovocného aroma.  Minstrel® je odrůda trpasličího vzrůstu, vyznačuje se odolností proti verticilióznímu vadnutí, tzv. Wilt a je tolerantní proti padlí chmelovému.

Aroma

Aroma

Kořenité, pomerančové, bylinné.

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

Vrchně kvašená piva typu Ale, English IPA. Při výrobě piva je vhodná na druhou polovinu chmelovaru a výborná na studené chmelení. Pivu dodává mírnou hořkost podobně jako odrůda Challenger.

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 5-7 %
Beta kyseliny 3-3,5 %
Co-humulon 22-26 %
Celkové silice 0,5 - 0,7 ml/100 g
Myrcen 22-25 %
Farnesen 7-9 %
Humulen 1 - 4 %