Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Minstrel®
Odrůda Minstrel® vyniká vysokým obsahem farnesenu, čímž pivu dodává skvělou plnou chuť a hlouboké jemné aroma. Vyniká kořenitým aroma drobného bobulového ovoce, bylin a pomeračů.
Minstrel® pochází z vývojového programu Charles Faram Development (CFD). Přináší do anglického chmelařství nový trend výrazného ovocného aroma. Minstrel® je odrůda trpasličího vzrůstu, vyznačuje se odolností proti verticilióznímu vadnutí, tzv. Wilt a je tolerantní proti padlí chmelovému.

Aroma
Kořenité, pomerančové, bylinné.
Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití
Vrchně kvašená piva typu Ale, English IPA. Při výrobě piva je vhodná na druhou polovinu chmelovaru a výborná na studené chmelení. Pivu dodává mírnou hořkost podobně jako odrůda Challenger.

Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 5-7 % |
Beta kyseliny | 3-3,5 % |
Co-humulon | 22-26 % |
Celkové silice | 0,5 - 0,7 ml/100 g |
Myrcen | 22-25 % |
Farnesen | 7-9 % |
Humulen | 1 - 4 % |