Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Boadicea
- první odrůda odolná proti mšicím
- r. 2004, Velká Británie- program Horticulture Research International
- známý jako první odrůda odolná proti mšicím na světě
- vynikající odolnost proti vadnutí a plísni
- trpasličí odrůda, ale výnosná
- jemná vůně květů, kořeněný charakter
- lehká a kulatá hořkost
Aroma
- zemité, květinové, kořenité
Intenzita Aroma 6/10
Pivovarské využití
- Pilsener- aroma
Dodatečné informace
| Země původu | Velká Británie |
|---|---|
| Alfa kyseliny | 7-10 % |
| Beta kyseliny | 3-4 % |
| Co-humulon | 26 % |
| Celkové silice | 1,4-2 ml/100 g |
| Myrcen | 33 % |
| Caryophylen | 15-19 % |
| Farnesen | 5 % |
| Humulen | 20 % |