Bramling Cross

Bramling Cross

Výrazná aromatická odrůda "amerického typu". Dodává velmi intenzivní aroma a chuť při závěrečném chmelovaru, chmelení tzv. "hop back" nebo pozdním chmelení.

Má původ ve Velké Británii, kde byla vyšlechtěna křížením v roce 1927. Za jejím zrodem stojí profesor Ernest Salmon z Wye College v Kentu, který stojí i za dalšími úspěšnými chmelovými odrůdami.

Aroma

Má výrazné aroma, typické pro americké odrůdy chmele, které je kořenité s tóny černého rybízu, ostružin a citrusového ovoce.

Pivovarské využití

Střed a závěr chmelovaru (dual purpose), pozdní chmelení, "hop back" a zejména na tradiční způsoby studeného chmelení "do sudu". Všechny druhy anglických a amerických stylů piv (Glden Ale, Bitter, Rye Ale, IPA, Stout, Imperial Stout, Pale Ale)

Intenzita Aroma

8 - 10

Alternativy k Bramling Cross

East Kent Golding, UK Golding, US Golding

Dodatečné informace
Země původu Anglie
Alfa kyseliny 5,5 - 8,0 %
Beta kyseliny 2,3 - 3,5 %
Poměr alfa/beta 2,3
Co-humulon 33 - 35 %
Celkové silice 0,7 - 1 ml/100g
Myrcen 35 - 37 % w/w
Caryophylen 14 - 15 % w/w
Farnesen < 1,0 % w/w
Humulen 29 - 31 % w/w
Geraniol < 1 % w/w

Zpět