Francie

Francie

Chmelařská oblast ve Francii je malá, zato malebná, situovaná do vinařské oblasti severovýchodu země – Alsaska, do oblasti města Strasbourg. Klima v Alsasku je polokontinentální, jsou zde studené zimy a horká léta, což chmelu pěstovanému zde dodává jedinečné plné aroma.

Francouzské chmelařství za posledních 15 let dost zmenšilo plochu z původních cca 700 ha na dnešních asi 320 ha. Bylo to vlivem (do té doby pěstovaných) zejména německých a anglických odrůd. Vlivem rozvoje řemeslného pivovarnictví se plochy orientují dnes již hlavně na francouzské odrůdy a nové šlechtění.

Z odrůd se zde pěstují zejména Strisselspalt, Tradition, Fuggle, Golding, Columbus, Brewers Gold, Nugget, Magnum. V poslední době jsou na vzestupu nové francouzské odrůdy pro své jedinečné aroma v kategoriích tzv. „flavourhops“, jako Aramis, Triskel a Barbe Rouge.

Všechny odrůdy
Jméno Země Alfa kyseliny Obsah Cohumulonu Info
Aramis Francie 6,0 - 8,5 % 21 - 22% Více informací
Barbe Rouge Francie 7,5 - 9,5 % 27 % Více informací
Bouclier Francie 4,5 - 8,0 % 20 - 25 Více informací
Strisselspalt Francie 1,8 - 2,5 % 20 - 23 % Více informací
Triskel Francie 4,0 - 9,0 % 20 - 23 % Více informací