Varieties - France
Name | Alfa acides | Cohumulon content |
---|---|---|
5-9 % | 40-48 % | |
4 - 7 % | 29 - 30 % | |
2 - 4 % | 25 - 30 % | |
6-9 % | 29-39 % | |
Aramis | 7,9-8,3 % | 42 % |
Barbe Rouge | 7-10 % | 24-28 % |
Strisselspalt | 1,8-5,7 % | 20-27 % |
Triskel | 8-9 % | 20-23 % |
Strisselspalt
Stará francouzská odrůda, celosvětově oblíbená zejména na ležácká piva.
Odrůda Strisselspalt pochází z Alsaska, nedaleko Strasbourgu a je celosvětově uznávána pro své kvality a charakter velmi podobný odrůdě Hersbrucker.
Pro svůj nízký obsah alfa hořkých kyselin a olejů, vynikají její vlastnosti zejména ve spodně kvašených pivech plzeňského typu a pšeničných pivech. Vyznačuje se výrazně vyšším obsahem beta kyselin a obsahem myrcenu - z toho plyne její jedinečný jemný charakter.
Substituce
Hersbrucker, Mt Hood
Aroma
jemná bylinná chmelová, citrusové ovoce, citrón, lehce kořenité
Aroma intensity 4
Use
Ležáky, pšeničná piva, sezónní piva
Aditional informations
Country of origin | France |
---|---|
Alfa acides | 1,8-5,7 % |
Beta acides | 2,5-6 % |
Co-humulon | 20-27 % |
Total oils | 0,6-0,9 ml/100 g |
Myrcen | 35-52 % |
Caryophylen | 8-10,3 % |
Farnesen | < 1 % |
Humulen | 12-32 % |