Triskel

Triskel

Odrůda Triskel je charakteristická jejími ovocnými, citrusovými a lehce bylinnými až kořenitými tóny.

Při šlechtění byly jako mateřské rostliny použity odrůdy Striesselspalt a Yeoman, které odrůdě dodaly její pěstitelské kvality a ovocný charakter aroma zdědila po divoké otcovské rostlině. Vyšlechtěna byla v roce 2006 jako druhá z novodobé generace francouzských odrůd.

Z pěstitelského hlediska vykazuje i dobrou odolnost proti chorobám. 

Vyšší obsah esenciálních olejů (silic) a alfa hořkých látek dodává této odrůdě výrazné a jedinečné aroma. Úzký poměr alfa/beta hořkých látek nasvědčuje o jemné a vyvážené hořkosti dodané touto odrůdou.

Aroma

Velmi jemné ovocné, květinové, citrusové až lehce kořenité

Pivovarské využití

Široká paleta pivních stylů (US IPA, Ales, Ležáky), zejména na závěrečné chmelení a všehny formy pozního a studeného chmelení.

Intenzita Aroma

6

Substituce

Chinook, Centennial

Dodatečné informace
Země původu Francie
Alfa kyseliny 4,0 - 9,0 %
Beta kyseliny 4,0 - 5,0 %
Poměr alfa/beta 1,0 - 1,8
Co-humulon 20 - 23 %
Celkové silice 1,5 - 2,0 ml/100g
Myrcen 60 % w/w
Linalool 13 % w/w
Caryophylen 2,7 % w/w
Farnesen < 1 % w/w
Humulen 2,7 % w/w
Geraniol -

Zpět