Varieties - France
Name | Alfa acides | Cohumulon content |
---|---|---|
5-9 % | 40-48 % | |
4 - 7 % | 29 - 30 % | |
2 - 4 % | 25 - 30 % | |
6-9 % | 29-39 % | |
Aramis | 7,9-8,3 % | 42 % |
Barbe Rouge | 7-10 % | 24-28 % |
Strisselspalt | 1,8-5,7 % | 20-27 % |
Triskel | 8-9 % | 20-23 % |
Triskel
Odrůda Triskel je charakteristická jejími ovocnými, citrusovými a lehce bylinnými až kořenitými tóny.
Při šlechtění byly jako mateřské rostliny použity odrůdy Striesselspalt a Yeoman, které odrůdě dodaly její pěstitelské kvality a ovocný charakter aroma zdědila po divoké otcovské rostlině. Vyšlechtěna byla v roce 2006 jako druhá z novodobé generace francouzských odrůd.
Z pěstitelského hlediska vykazuje i dobrou odolnost proti chorobám.
Vyšší obsah esenciálních olejů (silic) a alfa hořkých látek dodává této odrůdě výrazné a jedinečné aroma. Úzký poměr alfa/beta hořkých látek nasvědčuje o jemné a vyvážené hořkosti dodané touto odrůdou.
Substituce
Chinook, Centennial
Aroma
Velmi jemné ovocné, květinové, citrusové až lehce kořenité
Aroma intensity 6
Use
Široká paleta pivních stylů (US IPA, Ales, Ležáky), zejména na závěrečné chmelení a všehny formy pozního a studeného chmelení.
Aditional informations
Country of origin | France |
---|---|
Alfa acides | 8-9 % |
Beta acides | 4-4,7 % |
Co-humulon | 20-23 % |
Total oils | 1,5-2 ml/100 g |
Myrcen | 60 % |
Caryophylen | 6,1 % |
Farnesen | 1 % |
Humulen | 13,5 % |