Varieties - France
Name | Alfa acides | Cohumulon content |
---|---|---|
5-9 % | 40-48 % | |
4 - 7 % | 29 - 30 % | |
2 - 4 % | 25 - 30 % | |
6-9 % | 29-39 % | |
Aramis | 7,9-8,3 % | 42 % |
Barbe Rouge | 7-10 % | 24-28 % |
Strisselspalt | 1,8-5,7 % | 20-27 % |
Triskel | 8-9 % | 20-23 % |
Barbe Rouge
Třetí odrůda z nové generace francouzského šlechtitelského programu charakteristická jedinečným aroma.
Aroma této nové odrůdy spočívá v tónech sladkého červeného ovoce - jahody, maliny, třešně. Z pivovarského hlediska je velmi podobná oblíbené odrůdě Strisselspalt a je vhodná k použití k dodání hořkosti (pro vyšší obsah hořkých látek než Srtisselspalt) anebo na všechny formy studeného chmelení pro zvýraznění ovocných tónů jahod a třešní.
Aroma
Červené drobné ovoce - jahody, maliny; třešně, ovocná žvýkačka
Aroma intensity 7
Use
US IPA, Pale, Ale, Ležáky
Aditional informations
Country of origin | France |
---|---|
Alfa acides | 7-10 % |
Beta acides | 3,5-4,5 % |
Co-humulon | 24-28 % |
Total oils | 1-3 ml/100 g |
Myrcen | 35-60 % |
Farnesen | 2,5-3,5 % |
Humulen | 15-25 % |