Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Endeavour
....
....
Aroma
Černý rybíz, grapefruit, kořenité
Intenzita Aroma 7
Dodatečné informace
| Země původu | Velká Británie |
|---|---|
| Alfa kyseliny | 5-9 % |
| Beta kyseliny | 3,8-5,3 % |
| Co-humulon | 30-34 % |
| Celkové silice | 1,1-1,7 ml/100 g |
| Myrcen | 27-37 % |
| Farnesen | 5-8 % |
| Humulen | 3-10 % |