Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Endeavour
....
....

Aroma
Černý rybíz, grapefruit, kořenité
Intenzita Aroma 7

Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 5-9 % |
Beta kyseliny | 3,8-5,3 % |
Co-humulon | 30-34 % |
Celkové silice | 1,1-1,7 ml/100 g |
Myrcen | 27-37 % |
Farnesen | 5-8 % |
Humulen | 3-10 % |