Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Endeavour

....

....

Aroma

Aroma

Černý rybíz, grapefruit, kořenité

Intenzita Aroma 7

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 5-9 %
Beta kyseliny 3,8-5,3 %
Co-humulon 30-34 %
Celkové silice 1,1-1,7 ml/100 g
Myrcen 27-37 %
Farnesen 5-8 %
Humulen 3-10 %