Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Sovereign
- jemný chmel
- r. 2006, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn v 90. letech 20. století, potomek Pioneer
- aroma jemné, květinové, travnaté a mátové
- klasická hořkost, dobře zaoblená, dodává jemné vanilkové aspekty
- vhodný pro anglické a belgické typy piva Ale
- funguje dobře ve spojení s Goldings

Aroma
- trávové, květinové, zemité
Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití
- American Lager, American Pale Ale - hořkost

Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 4,5-6,5 % |
Beta kyseliny | 2,1-3,1 % |
Co-humulon | 26-30 % |
Celkové silice | 0,6-1 ml/100 g |
Myrcen | 25-30 % |
Caryophylen | 7,9-8,1 % |
Farnesen | 3,5-3,7 % |
Humulen | 21-26 % |