Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Fuggles
- výrazná evropská vůně
- r. 1875, Velká Británie, Kent (objeven již r. 1861)
- pojmenován podle Richarda Fuggle z Benchley
- výrazná evropská vůně, specifické trávovité až zemité aroma
- před téměř 100 lety byl znám jako chmel dvojího užití, typický pro tradiční anglický Ale
- alternativy: Fuggle (US), Willamette, Styrian Golding, Tettnanger, Newport
Aroma
- trávové, mátové zemité
Intenzita Aroma 6/10
Pivovarské využití
- English Ale, Porter, Mild Ale, Bitter, Extra Special Bitter, Lambic, Amber Ale, Cask Ale, Stout, Oatmeal Stout, Strong Ale, Nut Brown Ale, Golden Ale, Christmas Ale - aroma
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 2,4-6,1 % |
Beta kyseliny | 2,1-2,8 % |
Co-humulon | 25-29 % |
Celkové silice | 0,44-0,83 ml/100 g |
Myrcen | 43,4 % |
Caryophylen | 9,1 % |
Farnesen | 4,3 % |
Humulen | 26,6 % |