Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Target

- hořká odrůda pro základní chmelení

- r. 1992, Velká Británie
- vyšlechtěn z Northern Brewer a Eastwell Golding
- vhodný pro dvojí použití
- dobrá výtěžnost, ale špatná stabilita při skladování
- vhodný pro styl piva Ale, IPA, ale i ležák
- alternativy: Fuggle, Willamette

Aroma

Aroma

- pinie, cedr, lékořice

Intenzita Aroma 9/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Bitter, Pale Ale, Kentish Bitter, India Pale Ale, Brown Ale, American Lager - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 9-12 %
Beta kyseliny 4-6 %
Co-humulon 35-40 %
Celkové silice 1,2-1,8 ml/100 g
Myrcen 45 %
Farnesen < 1 %
Humulen 17 %