Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Target
- hořká odrůda pro základní chmelení
- r. 1992, Velká Británie
- vyšlechtěn z Northern Brewer a Eastwell Golding
- vhodný pro dvojí použití
- dobrá výtěžnost, ale špatná stabilita při skladování
- vhodný pro styl piva Ale, IPA, ale i ležák
- alternativy: Fuggle, Willamette
Aroma
- pinie, cedr, lékořice
Intenzita Aroma 9/10
Pivovarské využití
- Bitter, Pale Ale, Kentish Bitter, India Pale Ale, Brown Ale, American Lager - hořkost, aroma
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 9-12 % |
Beta kyseliny | 4-6 % |
Co-humulon | 35-40 % |
Celkové silice | 1,2-1,8 ml/100 g |
Myrcen | 45 % |
Farnesen | < 1 % |
Humulen | 17 % |