Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Jester®

- chuťově i aromaticky zcela odlišný od tradičních anglických odrůd chmele

- Velká Británie, vývojový program Charles Faram Development (CFD)
- patentovaný chmel společnosti Charles Faram & Co Ltd
- chuťově i aromaticky zcela odlišný od tradičních anglických odrůd chmele (všeobecně se nevěřilo, že je to anglický chmel)
- původně pěstovaný s ohledem na emulaci amerického chmele Cascade, Centennial a Columbus
- výrazné tóny tropického ovoce, grapefruitu a černého rybízu a dokonce i náznaky liči
- vhodný pro střední až pozdní chmelení, ale také suché- dodává mírný bylinný nádech
- řazený do stylu „New-World“, byl přirovnáván k americkým odrůdám
- alternativy: Cascade, Challenger

Aroma

Aroma

- grapefruit, liči, černý rybíz

Intenzita Aroma 9/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Pale Ale, IPA - aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 7-9 %
Beta kyseliny 4-6 %
Co-humulon 23-28 %
Celkové silice 0,6-1,2 ml/100 g
Myrcen 45-50 %
Farnesen 0,1-0,2 %
Humulen 2 %