Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
First Gold
....
....
Aroma
Pomeranč, marmeláda, kořenité
Intenzita Aroma 6
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 5,6-9,3 % |
Beta kyseliny | 2,3-4,1 % |
Co-humulon | 31-36 % |
Celkové silice | 0,7-1,5 ml/100 g |
Myrcen | 24-28 % |
Caryophylen | 6-7 % |
Farnesen | 2-4 % |
Humulen | 20-24 % |