Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

First Gold

....

....

Aroma

Aroma

Pomeranč, marmeláda, kořenité

Intenzita Aroma 6

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 5,6-9,3 %
Beta kyseliny 2,3-4,1 %
Co-humulon 31-36 %
Celkové silice 0,7-1,5 ml/100 g
Myrcen 24-28 %
Caryophylen 6-7 %
Farnesen 2-4 %
Humulen 20-24 %