Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Pilot
....
- r. 2001, Velká Británie, Wye College
- vysoce výnosná odrůda, dobře odolná proti vadnutí, ale ne proti plísním
- odlišný od většiny ostatních anglických chmelů
- čisté a osvěžující hořké vlastnosti s kořeněnými aromaty citronu a marmelády
Aroma
- citrón, marmeláda, kořenité
Intenzita Aroma 5/10
Pivovarské využití
hořkost
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 8-11,5 % |
Beta kyseliny | 3,3-5 % |
Co-humulon | 28-37 % |
Celkové silice | 0,8-1,4 ml/100 g |
Myrcen | 30-40 % |
Farnesen | 1 % |