Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Harlequin®

....

....

Aroma

Aroma

Ananas, broskev, mučenka

Intenzita Aroma 8

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 9,5-12 %
Beta kyseliny 7-9 %
Co-humulon 27-31 %
Celkové silice 1-1,6 ml/100 g
Myrcen 60 %
Farnesen 10 %
Humulen 5 %