Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Goldings

....

....

Aroma

Aroma

Kořenité, medové, zemité

Intenzita Aroma 6

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 4-8 %
Beta kyseliny 3-4,1 %
Co-humulon 26-32 %
Celkové silice 0,4-1,3 ml/100 g
Myrcen 20-35 %
Farnesen stopové množství
Humulen 35-48 %