Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Goldings
....
....
Aroma
Kořenité, medové, zemité
Intenzita Aroma 6
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 4-8 % |
Beta kyseliny | 3-4,1 % |
Co-humulon | 26-32 % |
Celkové silice | 0,4-1,3 ml/100 g |
Myrcen | 20-35 % |
Farnesen | stopové množství |
Humulen | 35-48 % |