Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Keyworths Early

- citronové a grapefruitové tóny

- 40. léta 20. století, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn otevřeným opylováním divokého chmele z Nového Mexika, na základě výzkumu Dr. W. G. Keywortha
- pěstování bylo nějakou dobu přerušeno z důvodu nízkého výnosu
- citronové a grapefruitové tóny
- alternativa: Keyworth’s Midseason

Aroma

Aroma

- citrón, grapefruit

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- American Ale - aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 8,6 %
Beta kyseliny 3,3 %
Co-humulon 33 %
Celkové silice 1,39 ml/100 g
Myrcen 45 %
Caryophylen 7 %
Farnesen stopové množství
Humulen 22 %