Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Keyworths Early
- citronové a grapefruitové tóny
- 40. léta 20. století, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn otevřeným opylováním divokého chmele z Nového Mexika, na základě výzkumu Dr. W. G. Keywortha
- pěstování bylo nějakou dobu přerušeno z důvodu nízkého výnosu
- citronové a grapefruitové tóny
- alternativa: Keyworth’s Midseason
Aroma
- citrón, grapefruit
Intenzita Aroma 7/10
Pivovarské využití
- American Ale - aroma
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 8,6 % |
Beta kyseliny | 3,3 % |
Co-humulon | 33 % |
Celkové silice | 1,39 ml/100 g |
Myrcen | 45 % |
Caryophylen | 7 % |
Farnesen | stopové množství |
Humulen | 22 % |