Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Pioneer
- klasická anglická vůně
- Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn z Omegy
- klasická anglická vůně
- mírná, čistá a osvěžující hořkost
- aroma citronu a grapefruitu, bylinných esencí a tónů cedru
- použití v jakékoli fázi varu pro britský a belgický typ piva Ale
- alternativa: East Kent Golding
Aroma
- cedr, grep, bylinné
Intenzita Aroma 8/10
Pivovarské využití
- India Pale Ale, Red Ale, Specialty Ale, Strong Bitter - hořkost, aroma
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 8-10 % |
Beta kyseliny | 3,5-4,5 % |
Co-humulon | 36-40 % |
Celkové silice | 1-1,8 ml/100 g |
Myrcen | 31-36 % |
Caryophylen | 7-8 % |
Farnesen | 0-1 % |
Humulen | 22-24 % |