Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Pioneer

- klasická anglická vůně

- Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn z Omegy
- klasická anglická vůně
- mírná, čistá a osvěžující hořkost
- aroma citronu a grapefruitu, bylinných esencí a tónů cedru
- použití v jakékoli fázi varu pro britský a belgický typ piva Ale
- alternativa: East Kent Golding

Aroma

Aroma

- cedr, grep, bylinné

Intenzita Aroma 8/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- India Pale Ale, Red Ale, Specialty Ale, Strong Bitter - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 8-10 %
Beta kyseliny 3,5-4,5 %
Co-humulon 36-40 %
Celkové silice 1-1,8 ml/100 g
Myrcen 31-36 %
Caryophylen 7-8 %
Farnesen 0-1 %
Humulen 22-24 %