Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Progress

- příjemná květinová vůně trávy a máty

- r. 1964, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn z Whitbread Golding a nejmenované americké samčí odrůdy jako nízkonákladová alternativa pro chmel Fuggle
- chuť mírně sladká a jemně hořká
- příjemná květinová vůně trávy a máty
- v Anglii se komerčně pěstuje pouze v omezeném množství pro několik konkrétních pivovarů
- má šlechtitelský potenciál z důvodu jeho výjimečně rané sezónní zralosti
- alternativy: East Kent Golding, Fuggle

Aroma

Aroma

- medové, kořenité, trávové

Intenzita Aroma 6/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- English Bitters, Pale Ale, Porter, Stout, Czech Pilsener, Bock, Cask Ale, Wheat - aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 6-7,5 %
Beta kyseliny 2-3,3 %
Co-humulon 25-34 %
Celkové silice 0,5-1,2 ml/100 g
Myrcen 24-33,5 %
Caryophylen 10,6-14 %
Farnesen 1 %
Humulen 36-47 %