Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Progress
- příjemná květinová vůně trávy a máty
- r. 1964, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn z Whitbread Golding a nejmenované americké samčí odrůdy jako nízkonákladová alternativa pro chmel Fuggle
- chuť mírně sladká a jemně hořká
- příjemná květinová vůně trávy a máty
- v Anglii se komerčně pěstuje pouze v omezeném množství pro několik konkrétních pivovarů
- má šlechtitelský potenciál z důvodu jeho výjimečně rané sezónní zralosti
- alternativy: East Kent Golding, Fuggle
Aroma
- medové, kořenité, trávové
Intenzita Aroma 6/10
Pivovarské využití
- English Bitters, Pale Ale, Porter, Stout, Czech Pilsener, Bock, Cask Ale, Wheat - aroma
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 6-7,5 % |
Beta kyseliny | 2-3,3 % |
Co-humulon | 25-34 % |
Celkové silice | 0,5-1,2 ml/100 g |
Myrcen | 24-33,5 % |
Caryophylen | 10,6-14 % |
Farnesen | 1 % |
Humulen | 36-47 % |