Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Flyer
....
....
Aroma
Citrusy, lékořice, pryskyřice, kořenité
Intenzita Aroma 7
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 9-12 % |
Beta kyseliny | 4-6 % |
Co-humulon | 26-35 % |
Celkové silice | 0,6 ml/100 g |
Myrcen | 17-25 % |
Farnesen | < 1 % |
Humulen | 22-23 % |