Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Northdown

- odolný chmel s čerstvou chutí

- 70. léta 20. století, Velká Británie, Wye College
- potomek Northern Brewer a Challenger, příbuzný Target
- původně byl pěstován primárně pro jeho odolnost vůči vadnutí
- obzvláště dobrý v raných a středních fázích varu
- chuť čerstvá, květinová a borovicová s tóny bobulí a koření
- alternativy: Challenger, Admiral

Aroma

Aroma

- cedr, pinie, kořenité

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Blonde Ale - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 7-10 %
Beta kyseliny 4-5,5 %
Co-humulon 24-32 %
Celkové silice 1,2-2,5 ml/100 g
Myrcen 23-29 %
Caryophylen 13-17 %
Farnesen 0-1 %
Humulen 37-45 %