Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
Admiral
- jemná hořkost, pomerančovo-citrusová a bylinná chuť
- r. 1998, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn pravděpodobně z prarodiče Challenger a rodiče Northdown
- vyšší obsah kyselin
- jemná hořkost, pomerančovo-citrusová a bylinná chuť- ideální pro hořčí Pale Ales a ESB
- dobrá skladovatelnost a stabilita
- např. Chapel Down ho používá výlučně ve svém Curious Porter kvůli jeho vynikajícím hořkým schopnostem
- alternativy: Chinook, Northdown, Challenger, Centennial, Cascade (US), Amarillo, Target
Aroma
- vynikající skladba tónů pomerančů, citrusů a bylin, předává tón pryskyřic, citrusů a pomerančů
Intenzita Aroma 9/10
Pivovarské využití
- Extra Special Bitter, American India Pale Ale, Belgian India Pale Ale, Imperial India Pale Ale, India Pale Ale, Pale Ale, Bitter - hořkost
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 14-16 % |
Beta kyseliny | 4-6 % |
Co-humulon | 37-45 % |
Celkové silice | 0,7-1,3 ml/100g |
Myrcen | 45 % |
Linalool | - |
Caryophylen | 6-7 % |
Farnesen | 1,8-2,2 % |
Humulen | 3-4,1 % |
Geraniol | - |