Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

Admiral

- jemná hořkost, pomerančovo-citrusová a bylinná chuť

- r. 1998, Velká Británie, Wye College
- vyšlechtěn pravděpodobně z prarodiče Challenger a rodiče Northdown
- vyšší obsah kyselin
- jemná hořkost, pomerančovo-citrusová a bylinná chuť- ideální pro hořčí Pale Ales a ESB
- dobrá skladovatelnost a stabilita
- např. Chapel Down ho používá výlučně ve svém Curious Porter kvůli jeho vynikajícím hořkým schopnostem
- alternativy: Chinook, Northdown, Challenger, Centennial, Cascade (US), Amarillo, Target

Aroma

Aroma

- vynikající skladba tónů pomerančů, citrusů a bylin, předává tón pryskyřic, citrusů a pomerančů

Intenzita Aroma 9/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Extra Special Bitter, American India Pale Ale, Belgian India Pale Ale, Imperial India Pale Ale, India Pale Ale, Pale Ale, Bitter - hořkost

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 14-16 %
Beta kyseliny 4-6 %
Co-humulon 37-45 %
Celkové silice 0,7-1,3 ml/100g
Myrcen 45 %
Linalool -
Caryophylen 6-7 %
Farnesen 1,8-2,2 %
Humulen 3-4,1 %
Geraniol -