Odrůdy - Velká Británie
Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.
Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva. Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.
WGV
....
....
Aroma
Kořenité, bylinné, zemité
Intenzita Aroma 7
Dodatečné informace
Země původu | Velká Británie |
---|---|
Alfa kyseliny | 5-8 % |
Beta kyseliny | 2,-2,7 % |
Co-humulon | 32-43 % |
Celkové silice | 0,8-1,2 ml/100 g |
Myrcen | 24-27 % |
Farnesen | 1-2 % |
Humulen | 38-42 % |