Odrůdy - Velká Británie

Pěstební podmínky pro chmel ve Velké Británii jsou velmi specifické a chmelařství na britských ostrovech má velmi dlouhou tradici.

Pěstování chmele je soustředěno do několika hrabství, z nichž nejvýznamnější jsou Hereford, Worchester, Sussex a Kent. Klimatické podmínky jsou humidní, převládají lehčí půdy a nižší teploty během vegetace. Chmel pěstovaný v těchto podmínkách mívá menší obsah hořkých látek a silic ale vyznačuje se "hlubokým a tělnatým" charakterem celkového aroma, typickým pro anglická piva.  Aroma anglických odrůd bývá tvrdší, kořenitější, typické pro tradiční odrůdy Golding a Fuggle.

WGV

....

....

Aroma

Aroma

Kořenité, bylinné, zemité

Intenzita Aroma 7

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Velká Británie
Alfa kyseliny 5-8 %
Beta kyseliny 2,-2,7 %
Co-humulon 32-43 %
Celkové silice 0,8-1,2 ml/100 g
Myrcen 24-27 %
Farnesen 1-2 %
Humulen 38-42 %