Odrůdy - Spojené státy americké

Počátky pěstování chmele ve Spojených státech amerických sahají do počátku 19. století. Chmel je pěstován hlavně na soukromých rodinných farmách na severozápadě USA.

Podmínky pro pěstování chmele v USA jsou klimaticky velmi rozdílné. Celková pěstební plocha chmele je ve Spojených státech více než 20 tisíc hektarů. Největší pěstební plochy jsou soustředěny ve státě Washington (více než 72% celkové plochy) okolo města Yakima v Yakima valley, kde převládají suché aridní podmínky a chmel je nutné pěstovat pod závlahovým systémem. Pěstují se zde hlavně vysokoobsažné odrůdy a v poslední době také tzv. "flavour hops" s netypickým chmelovým aroma jako je ovocné, bylinné, kořenité, které se uplatní zejména v amerických typech piv.

Druhá největší pěstitelská oblast je ve státě Oregon (asi 15% ploch), kde jsou oproti Yakimě pěstitelské podmínky mírnější. Převládá zde oceánské vlhčí a chladnější klima. Je zde více srážek a charakter průběhu počasí zde připomíná západoevropské podmínky. 

Třetí oblastí pěstování chmele v USA je v oblasti státu Idaho (asi 10%). Klimatické podmínky jsou zde velmi podobné jako v oblasti Yakima.

V posledních letech se chmel ve Spojených státech začal pěstovat i v dalších státech jako např. California, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolina, Ohio, a dalších na celkové výměře 3%.

Amarillo®

- patří mezi nejpoužívanější odrůdy pro svrchně kvašená piva

- USA, produkce firmy Virgil Gamache Farms, Inc.
- určen pro piva Ale
- vyvážená hořkost
- patří mezi nejpoužívanější odrůdy pro americká, svrchně kvašená piva
- květinové a pomerančovo-citrusové aroma
- alternativy: Cascade (US), Centennial, Ahtanum™, Chinook, Summer

Aroma

Aroma

- grapefruit, pomeranč, citusy, meloun, meruňka, broskev

Intenzita Aroma 9/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- American Pale Ale, India Pale Ale, American Wheat, Bitter, Wheat Beer, Red Ale, ESB

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Spojené státy americké
Alfa kyseliny 8-11 %
Beta kyseliny 6-7 %
Co-humulon 21-24 %
Celkové silice 1,5-1,9 ml/100g
Myrcen 68-70 %
Caryophylen 2-4 %
Farnesen 2-4 %
Humulen 9-11 %