Comet

Comet

Odrůda Comet zažívá dnes veliký "comeback". Původně šlechtěná odrůda na obsah hořkých látek se dnes čím dál více používá pro své aroma.

Byla vyšlechtěna v šedesátých letech a k dispozici pro pivovary byla v roce 1974. Původně byla vyšlechtěna jako hořká odrůda na produkci hořkých látek. Od této doby ustupovala do pozadí jiným obsažnějším odrůdám. V posledních letech je opět na výsluní díky svému jedinečnému aroma tzv. "wild American" s grepovým a citrusovým aroma, které vynikne na pozdním chmelení nebo chmelení za studena v amerických typech piv jako je IPA.

Aroma

Grep, kořenité, citrusové, trávové

Pivovarské využití

Pro dodání hořkosti na druhé chmelení. Pro aroma na konec chmelovaru, pozdní chmelení, chmelení z studena.

Intenzita Aroma

8

Dodatečné informace
Země původu Amerika
Alfa kyseliny 9 - 11 %
Beta kyseliny 4 - 5 %
Poměr alfa/beta 2,2
Co-humulon 34 - 37 %
Celkové silice 1,2 - 2,0 ml/100g
Myrcen 40 - 55 % w/w
Linalool 0,2 - 0,8 % w/w
Caryophylen 10 - 15 % w/w
Farnesen < 0,1 % w/w
Humulen 1 - 2 % w/w
Geraniol 0,2 - 0,9 % w/w

Zpět Přejít do eshopu