Odrůdy - Spojené státy americké
Počátky pěstování chmele ve Spojených státech amerických sahají do počátku 19. století. Chmel je pěstován hlavně na soukromých rodinných farmách na severozápadě USA.
Podmínky pro pěstování chmele v USA jsou klimaticky velmi rozdílné. Celková pěstební plocha chmele je ve Spojených státech více než 20 tisíc hektarů. Největší pěstební plochy jsou soustředěny ve státě Washington (více než 72% celkové plochy) okolo města Yakima v Yakima valley, kde převládají suché aridní podmínky a chmel je nutné pěstovat pod závlahovým systémem. Pěstují se zde hlavně vysokoobsažné odrůdy a v poslední době také tzv. "flavour hops" s netypickým chmelovým aroma jako je ovocné, bylinné, kořenité, které se uplatní zejména v amerických typech piv.
Druhá největší pěstitelská oblast je ve státě Oregon (asi 15% ploch), kde jsou oproti Yakimě pěstitelské podmínky mírnější. Převládá zde oceánské vlhčí a chladnější klima. Je zde více srážek a charakter průběhu počasí zde připomíná západoevropské podmínky.
Třetí oblastí pěstování chmele v USA je v oblasti státu Idaho (asi 10%). Klimatické podmínky jsou zde velmi podobné jako v oblasti Yakima.
V posledních letech se chmel ve Spojených státech začal pěstovat i v dalších státech jako např. California, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolina, Ohio, a dalších na celkové výměře 3%.
Loral®
(HBC 291)
....
Aroma
Ovoce, citrusy, květinové, bylinné
Intenzita Aroma 8
Dodatečné informace
Země původu | Spojené státy americké |
---|---|
Alfa kyseliny | 18-22 % |
Beta kyseliny | 8-10 % |
Co-humulon | 21-25 % |
Celkové silice | 0,1-1 ml/100 g |
Myrcen | 50-60 % |
Linalool | 0,8-1,2 % |
Caryophylen | 4-7 % |
Farnesen | 0,1-1 % |
Humulen | 16-22 % |
Geraniol | 0,2-0,6 % |