Odrůdy - Spojené státy americké

Počátky pěstování chmele ve Spojených státech amerických sahají do počátku 19. století. Chmel je pěstován hlavně na soukromých rodinných farmách na severozápadě USA.

Podmínky pro pěstování chmele v USA jsou klimaticky velmi rozdílné. Celková pěstební plocha chmele je ve Spojených státech více než 20 tisíc hektarů. Největší pěstební plochy jsou soustředěny ve státě Washington (více než 72% celkové plochy) okolo města Yakima v Yakima valley, kde převládají suché aridní podmínky a chmel je nutné pěstovat pod závlahovým systémem. Pěstují se zde hlavně vysokoobsažné odrůdy a v poslední době také tzv. "flavour hops" s netypickým chmelovým aroma jako je ovocné, bylinné, kořenité, které se uplatní zejména v amerických typech piv.

Druhá největší pěstitelská oblast je ve státě Oregon (asi 15% ploch), kde jsou oproti Yakimě pěstitelské podmínky mírnější. Převládá zde oceánské vlhčí a chladnější klima. Je zde více srážek a charakter průběhu počasí zde připomíná západoevropské podmínky. 

Třetí oblastí pěstování chmele v USA je v oblasti státu Idaho (asi 10%). Klimatické podmínky jsou zde velmi podobné jako v oblasti Yakima.

V posledních letech se chmel ve Spojených státech začal pěstovat i v dalších státech jako např. California, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolina, Ohio, a dalších na celkové výměře 3%.

Azacca™

- příjemné aroma, pikantní chuť

- USA, Toyomidori
- pojmenovaný podle haitského boha zemědělství
- trpasličí hořká odrůda, pěstovaná Americkou asociací trpasličích chmelů, což je společný záměr pěstování chmele mezi farmami Roy Farms, Wyckoff Farms a Green Acres Farms
- vhodný pro styl IPA
- příjemné aroma směsi tropického ovoce s náznakem citrusů
- chuť obzvláště pikantní, s mangem, ananasem a některými prvky borovice a mandarinky

Aroma

Aroma

- mango, pinie, citrusy

Intenzita Aroma 8/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- India Pale Ale - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Spojené státy americké
Alfa kyseliny 14-16 %
Beta kyseliny 4-5,5 %
Co-humulon 38-45 %
Celkové silice 1,6-2,5 ml/100 g
Myrcen 46-55 %
Caryophylen 8-12 %
Farnesen < 1 %
Humulen 14-18 %