Varieties - Germany
Hallertau Blanc
Nová německá odrůda ze skupiny tzv. "flavour hops" s velmi specifickým aroma.
Vyšlechtěna byla v německém Hüllu v roce 2012 společně se trřemi dalšími odrůdami (Polaris, Mandarina Bavaria, a Huell Melon).
Aroma
Příjemné vinné aroma s květinovými tóny přecházející do sladkého ovoce až angreštu. Do piva předává aroma vína, angreštu, ococe a mučenky.
Aroma intensity 6
Use
Určena pro všechna svrchně i spodně kvašená piva, zejména na studené chmelení (dry-hopping), konec chmelovaru naebo pozdní chmelení (late-hopping).
Aditional informations
Country of origin | Germany |
---|---|
Alfa acides | 9-12 % |
Beta acides | 4,5-6 % |
Co-humulon | 22-26 % |
Total oils | 0,8-1,5 ml/100 g |
Myrcen | 50-75 % |
Caryophylen | 0-2 % |
Farnesen | 0-3,5 % |
Humulen | 0-3 % |