Hallertau Blanc

Hallertau Blanc

Nová německá odrůda ze skupiny tzv. "flavour hops" s velmi specifickým aroma.

Vyšlechtěna byla v německém Hüllu v roce 2012 společně se trřemi dalšími odrůdami (Polaris, Mandarina Bavaria, a Huell Melon).

Aroma

Příjemné vinné aroma s květinovými tóny přecházející do sladkého ovoce až angreštu. Do piva předává aroma vína, angreštu, ococe a mučenky.

Pivovarské využití

Určena pro všechna svrchně i spodně kvašená piva, zejména na studené chmelení (dry-hopping), konec chmelovaru naebo pozdní chmelení (late-hopping).

Intenzita Aroma

6

Dodatečné informace
Země původu Německo
Alfa kyseliny 9,5 - 11,5 %
Beta kyseliny 4,5 - 5,5 %
Poměr alfa/beta 2,1
Co-humulon 25 %
Celkové silice 1,5 ml/100g
Myrcen 71 % w/w
Linalool 0,4 % w/w
Caryophylen 0,4 % w/w
Farnesen 0,8 % w/w
Humulen 0,4 % w/w
Geraniol < 0,1% w/w

Zpět