Mandarina Bavaria

Mandarina Bavaria

Nová německá odrůda ze skupiny tzv. "flavour hops".

Vyšlechtěna byla v roce 2012 v německém Hüllu společně se třemi dalšími novými odrůdami jako je Polaris, Huell Melon a Hallertau Blanc. Díky svému neobvyklému aroma si velice rychle získala velkou oblibu.

Aroma

Příjemné ovocné aroma se silnými mandarinkovými tóny a jemným sladkým nádechem.

Pivovarské využití

Pro vrchně i spodně kvašená piva na závěr chmelovaru, pozdní chmelení (late-hopping) a zejména na studené chmelení (dry-hopping).

Intenzita Aroma

7

Dodatečné informace
Země původu Německo
Alfa kyseliny 7,0 - 10,5 %
Beta kyseliny 5,0 - 7,0 %
Poměr alfa/beta 1,4 - 1,5
Co-humulon 31 - 35 %
Celkové silice 2,1 - 2,3 ml/100g
Myrcen 70 - 72 % w/w
Linalool 0,3 % w/w
Caryophylen 1 - 5 % w/w
Farnesen 0,1 w/w
Humulen 5 - 15 % w/w
Geraniol 0

Zpět