Odrůdy - Spojené státy americké

Počátky pěstování chmele ve Spojených státech amerických sahají do počátku 19. století. Chmel je pěstován hlavně na soukromých rodinných farmách na severozápadě USA.

Podmínky pro pěstování chmele v USA jsou klimaticky velmi rozdílné. Celková pěstební plocha chmele je ve Spojených státech více než 20 tisíc hektarů. Největší pěstební plochy jsou soustředěny ve státě Washington (více než 72% celkové plochy) okolo města Yakima v Yakima valley, kde převládají suché aridní podmínky a chmel je nutné pěstovat pod závlahovým systémem. Pěstují se zde hlavně vysokoobsažné odrůdy a v poslední době také tzv. "flavour hops" s netypickým chmelovým aroma jako je ovocné, bylinné, kořenité, které se uplatní zejména v amerických typech piv.

Druhá největší pěstitelská oblast je ve státě Oregon (asi 15% ploch), kde jsou oproti Yakimě pěstitelské podmínky mírnější. Převládá zde oceánské vlhčí a chladnější klima. Je zde více srážek a charakter průběhu počasí zde připomíná západoevropské podmínky. 

Třetí oblastí pěstování chmele v USA je v oblasti státu Idaho (asi 10%). Klimatické podmínky jsou zde velmi podobné jako v oblasti Yakima.

V posledních letech se chmel ve Spojených státech začal pěstovat i v dalších státech jako např. California, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolina, Ohio, a dalších na celkové výměře 3%.

Newport

- odrůda s čistou hořkostí

- r. 2002, USA, Oregonská státní univerzita a USDA
- potomek Magnum a samčí odrůdy USDA, vyšlechtěn ve snaze řešit odolnost proti plísním
- příchutě od vína až po balsamico
- díky mimořádně vysokému obsahu alfa se pro čistou hořkost většinou používá na začátku varu
- alternativy: Galena, Nugget

Aroma

Aroma

- cedr, bylinné, esterové

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Pale Ale, Amecan Lager - hořkost

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Spojené státy americké
Alfa kyseliny 13,5-17 %
Beta kyseliny 7,2-9,1 %
Co-humulon 36-38 %
Celkové silice 1,6-3,6 ml/100 g
Myrcen 47-54 %
Caryophylen 1-7 %
Farnesen 0-1 %
Humulen 1-9 %