Odrůdy - Spojené státy americké

Počátky pěstování chmele ve Spojených státech amerických sahají do počátku 19. století. Chmel je pěstován hlavně na soukromých rodinných farmách na severozápadě USA.

Podmínky pro pěstování chmele v USA jsou klimaticky velmi rozdílné. Celková pěstební plocha chmele je ve Spojených státech více než 20 tisíc hektarů. Největší pěstební plochy jsou soustředěny ve státě Washington (více než 72% celkové plochy) okolo města Yakima v Yakima valley, kde převládají suché aridní podmínky a chmel je nutné pěstovat pod závlahovým systémem. Pěstují se zde hlavně vysokoobsažné odrůdy a v poslední době také tzv. "flavour hops" s netypickým chmelovým aroma jako je ovocné, bylinné, kořenité, které se uplatní zejména v amerických typech piv.

Druhá největší pěstitelská oblast je ve státě Oregon (asi 15% ploch), kde jsou oproti Yakimě pěstitelské podmínky mírnější. Převládá zde oceánské vlhčí a chladnější klima. Je zde více srážek a charakter průběhu počasí zde připomíná západoevropské podmínky. 

Třetí oblastí pěstování chmele v USA je v oblasti státu Idaho (asi 10%). Klimatické podmínky jsou zde velmi podobné jako v oblasti Yakima.

V posledních letech se chmel ve Spojených státech začal pěstovat i v dalších státech jako např. California, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolina, Ohio, a dalších na celkové výměře 3%.

Cascade

Odrůda propagovaná v 50. letech Jackem Hornerem a jeho týmem na Oregonské státní univezitě.  Od té doby se odrůda Cascade stala jednou z nejpopulárnějších amerických chmelů všech dob.  V roce 1972 představuje Cascade přibližně 10% veškerého chmele pěstovaného ve spojených státech.   

Vyznačuje se vynikající energií a výtěžkem.

Při vaření vyzařuje výraznou kořeněnou citrusovou vůni s nádechem grapefruitu.

Je vhodný pro téměř každé pivo, jeho použití je obzvláště populární v americkém Pale Ales.

Jeho relativně špatná stabilita při skladování obvykle není problémem s jeho popularitou a následnými velkými objemy produkce od velkých amerických pivovarů, které zajišťují, že sklizně dlouho nevydrží.

Kaskáda byla původně vyvinuta otevřeným opylováním anglické odrůdy Fuggle a ruské odrůdy Serebrianka a je pojmenována podle Cascade Range, hor, které se táhnou od severní Kalifornie až na sever do Britské Kolumbie v Kanadě.

Substituce

Centennial, Amarillo, Columbus, Ahtanum

Aroma

Aroma

Citrus, grep, květinové

Intenzita Aroma 9

Pivovarské využití

Pivovarské využití

Barley Wine, American Pale Ale, Ale, Lager Bittering & Aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Spojené státy americké
Alfa kyseliny 4,5-8,9 %
Beta kyseliny 3,6-7,5 %
Co-humulon 33-40 %
Celkové silice 0,8-1,5 ml/100 g
Myrcen 45-60 %
Caryophylen 4-6 %
Farnesen 4-8 %
Humulen 8-16 %