Odrůdy - Česká republika

Chmel se v České republice pěstuje ve třech chmelařských oblastech vymezených zákonem (žatecká, úštěcká a tršická). Typické mikroklimatické podmínky těchto oblastí pozitivně působí na jedinečný charakter a kvalitu českých chmelů.

Oblasti se vyznačují hlubokými humózními půdami s ojedinělým složením (tzv. "žatecké červenky" nebo opukovým podložím), menším objemem srážek během vegetace a vyššími průměrnými teplotami, což pozitivně ovlivňuje zrání a kvalitu chmele

Vital

- hořká odrůda pro první a druhé chmelení

- Česko, Žatec, nová odrůda chmele ze šlechtitelského programu
- vysoký obsah alfa i beta kyselin
- kořeněná chmelová vůně
- použití v jednochmelových světlých pivech
- původně pěstován pro farmaceutické a biomedicínské účely kvůli zvýšené hladině silného antioxidantu xanthohumolu

Aroma

Aroma

- kořenité, chmelové

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Česká republika
Alfa kyseliny 9-12 %
Beta kyseliny 6-11 %
Co-humulon 21-26 %
Celkové silice 1,5-2,5 ml/100 g
Myrcen 40-60 %
Farnesen 1-3 %
Humulen 2-5 %