Odrůdy - Česká republika

Chmel se v České republice pěstuje ve třech chmelařských oblastech vymezených zákonem (žatecká, úštěcká a tršická). Typické mikroklimatické podmínky těchto oblastí pozitivně působí na jedinečný charakter a kvalitu českých chmelů.

Oblasti se vyznačují hlubokými humózními půdami s ojedinělým složením (tzv. "žatecké červenky" nebo opukovým podložím), menším objemem srážek během vegetace a vyššími průměrnými teplotami, což pozitivně ovlivňuje zrání a kvalitu chmele

Kazbek

- stabilní a robustní

- 2008, Česká republika
- vyšlechtěn z ruského divokého chmele, pojmenován podle nejvyšší hory středního Kavkazu
- stabilní a robustní
- aroma citrusů a koření, patří do skupiny tzv. "flavour hops"
- vhodný pro IPA
- použití pro druhé chmelení a chmelení za studena

Aroma

Aroma

- citrónové, grepové, kořenité

Intenzita Aroma 8/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- IPA

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Česká republika
Alfa kyseliny 5-8 %
Beta kyseliny 4-6 %
Co-humulon 35-40 %
Celkové silice 0,9-1,8 ml/100g
Myrcen 40-55 %
Farnesen < 1 %
Humulen 20-35 %