Varieties - Slovenia
Name | Alfa acides | Cohumulon content |
---|---|---|
9-11 % | 36 % | |
3,5-9,3 % | 26-31 % | |
5 - 8 % | 26 - 31 % | |
5 - 9 % | 33 - 40 % | |
5-6 % | 25 % | |
11 - 15 % | 29 - 35 % | |
11-16 % | 28-31 % | |
18-19 % | 27 % | |
2 - 4 % | 25 - 30 | |
8-10 % | 31-37 % | |
4-6 % | 21-25 % | |
10-18,5 % | 22-23 % | |
6-11 % | 22-24 % | |
12-17 % | 20-23 % | |
6-12 % | 26-30 % | |
Aurora (Super Styrian) | 7-12 % | 22-26 % |
Aurora (Super Styrian)
Velice oblíbená a na celém světě používaná aromatická odrůda, známá také pod názvem Super Styrian.
Byly vyšlechtěna v sedmdesátých letech v bývalé Yugoslávii (dnes Slovinsku) v městě Žalec křížením odrůd Northen Brewer a divokým chmelem. Vznikl tak diploidní kříženec s jedinečným aroma jménem Aurora nebo také označovaný jako Super Styrian. Stala se jednou ze dvou hlavních odrůd slovinského chmelařství.
Alternativa
Styrian Golding
Aroma
Bylinné, limetkové, květinové, píniové až lehce zemité
Aroma intensity 6
Use
Na střed a závěr chmelovaru (dual purpose). Vhodná na dodání hořkosti nebo aroma. Oblíbená v pivech typů: Strong Ale; Pale Ale; Golden Ale a Bitter.
Aditional informations
Country of origin | Slovenia |
---|---|
Alfa acides | 7-12 % |
Beta acides | 2,7-5 % |
Co-humulon | 22-26 % |
Total oils | 0,9-1,8 ml/100g |
Myrcen | 51 % |
Caryophylen | 5-9 % |
Farnesen | 5-10 % |
Humulen | 17-25 % |