Odrůdy - Česká republika

Chmel se v České republice pěstuje ve třech chmelařských oblastech vymezených zákonem (žatecká, úštěcká a tršická). Typické mikroklimatické podmínky těchto oblastí pozitivně působí na jedinečný charakter a kvalitu českých chmelů.

Oblasti se vyznačují hlubokými humózními půdami s ojedinělým složením (tzv. "žatecké červenky" nebo opukovým podložím), menším objemem srážek během vegetace a vyššími průměrnými teplotami, což pozitivně ovlivňuje zrání a kvalitu chmele

Premiant

- příjemné chmelové aroma

- r. 1996, Česká republika
- hybridní potomek křížení Žateckého poloraného červeňáku a dalších odrůd
- název dle českého dvanáctistupňového piva Premium s plnou chutí, silným řízem a výraznou chmelovou hořkostí
- příjemné chmelové aroma
- určen pro druhé chmelení

Aroma

Aroma

- květinové, zemité, bylinné

Intenzita Aroma 5/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- české ležáky, Ale, Stout, Porter, Weizen

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Česká republika
Alfa kyseliny 8-12,5 %
Beta kyseliny 4,5-8 %
Co-humulon 22-23 %
Celkové silice 1,1-1,8 ml/100 g
Myrcen 35-50 %
Caryophylen 7-13 %
Farnesen 1-1,5 %
Humulen 25-35 %