Odrůdy - Česká republika
Chmel se v České republice pěstuje ve třech chmelařských oblastech vymezených zákonem (žatecká, úštěcká a tršická). Typické mikroklimatické podmínky těchto oblastí pozitivně působí na jedinečný charakter a kvalitu českých chmelů.
Oblasti se vyznačují hlubokými humózními půdami s ojedinělým složením (tzv. "žatecké červenky" nebo opukovým podložím), menším objemem srážek během vegetace a vyššími průměrnými teplotami, což pozitivně ovlivňuje zrání a kvalitu chmele
Jméno | Alfa kyseliny | Obsah Cohumulonu |
---|---|---|
Agnus | 9-14 % | 4-6,5 % |
Cascade | 5 - 9 % | 33 - 40 % |
Fusion CZ | 7 - 11 | - |
Harmonie | 4 - 8 % | 19 - 22 % |
Kazbek | 5-8 % | 35-40 % |
Most® | 7 - 10 % | 25 - 32 % |
Premiant | 8-12,5 % | 22-23 % |
Saaz Late | 2,5-4,5 % | 23-28 % |
Saaz Special | 4,5 - 8,0 % | 20 - 24 % |
Sládek | 4,5-8 % | 23-30 % |
Vital | 9-12 % | 21-26 % |
Žatecký poloraný červeňák * | 2,5-4,5 % | 23-26 % |
Fusion CZ
Směs (blend) našich experimentálních odrůd v posledních fázích selekcí.
Unikátní, přesně stanovená směs nových kříženců, která se může každý rok mírně lišit (obsah hořkých látech a aroma - viz etiketa a aktuální informace k danému ročníku). V kompozici jsou odrůdy, které jsou ve varních zkouškách a budou vstupovat do registračního procesu.
Originální produkt naší společnosti HOPPRODUCTS, S.R.O.
Aroma
Grapefruit, tropické ovoce, meruňky;
Intenzita Aroma 7- 8
Pivovarské využití
všechna svrchně kvašená IPA, ALe, Hazy IPA, NEIPA, seasons, Lagers. Všechny fáze chmelovaru, whirpool a studené chmelení;
Dodatečné informace
Země původu | Česká republika |
---|---|
Alfa kyseliny | 7 - 11 |
Beta kyseliny | - |
Poměr alfa/beta | - |
Co-humulon | - |
Celkové silice | 0,8 - 2,0 ml/100g |
Myrcen | - |
Linalool | - |
Caryophylen | - |
Farnesen | - |
Humulen | - |
Geraniol | - |