Odrůdy - Česká republika

Chmel se v České republice pěstuje ve třech chmelařských oblastech vymezených zákonem (žatecká, úštěcká a tršická). Typické mikroklimatické podmínky těchto oblastí pozitivně působí na jedinečný charakter a kvalitu českých chmelů.

Oblasti se vyznačují hlubokými humózními půdami s ojedinělým složením (tzv. "žatecké červenky" nebo opukovým podložím), menším objemem srážek během vegetace a vyššími průměrnými teplotami, což pozitivně ovlivňuje zrání a kvalitu chmele

Sládek

- česká aromatická odrůda

- r. 1987 registrován jako VUCH 71, na Sládek přejmenován r. 1994, Česko
- křížencem Saazu a Northern Breweru
- klasická chmelová vůně
- ovocná chuť s esencemi broskve, mučenky a grapefruitu
- alternativa: Saaz

 

Aroma

Aroma

- květinové, zemité, kořenité

Intenzita Aroma 7/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- ležák, Pilsener -aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Česká republika
Alfa kyseliny 4,5-8 %
Beta kyseliny 4-7 %
Co-humulon 23-30 %
Celkové silice 1-2 ml/100 g
Myrcen 35-50 %
Caryophylen 9-14 %
Farnesen 1 %
Humulen 20-40 %