Odrůdy - Nový Zéland

Připravujeme

-

Rakau™

- intenzivní a přitom jemný chmel

- r. 1983, Nový Zéland, dříve znám jako AlphAroma, pod svým jménem od r. 2007
- vyšlechtěn na konci 70. let ze Smooth Cone otevřeným opylováním
- vysoká koncentrace myrcenu
- využití pro American Pale Ales
- podle New Zealand Hops Limited již AlphAroma neexistuje jako komerční odrůda, navzdory tomu jej pěstuje a prodává pod svým starým názvem Dutchess Hops z New Yorku

Aroma

Aroma

- trropické ovoce, mučenkové, pinie

Intenzita Aroma 9/10

Pivovarské využití

Pivovarské využití

- Pale Ale, Lager - hořkost, aroma

Dodatečné informace

Dodatečné informace

Země původu Nový Zéland
Alfa kyseliny 5,8-10,9 %
Beta kyseliny 2,6-4,8 %
Co-humulon 27 %
Celkové silice 1,21 ml/100 g
Myrcen 44-65 %
Caryophylen 3-8 %
Farnesen 5 %
Humulen 15 %